Rychlá pudinková buchta

Je velmi dobrá, zdá se být složitá, ale je to opravdu moc jednoduché.


4.39x
60 min

Postup přípravy

Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme pudink. Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně do něj za stálého šlehání přikapáváme olej a vodu. Základ těsta šleháme asi 20 minut. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Mouku překládáním vpracujeme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta.

Polovinu těsta nalijeme na plech. Druhou polovinu obarvíme kakaem. Obarvené těsto dáme do sáčku a ustřihneme roh. Do druhého sáčku dáme pudink a také ustřihneme roh. Těsto na plechu pocákáme cik cak kakaovým těstem a pudinkem.

Rychlou pudinkovou buchtu pečeme při 170 °C asi 20 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout. Zatím vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou a podle chuti krém osladíme. Studenou buchtu potřeme krémem, posypeme skořicí a nakrájíme. Před podáváním ji můžeme posypat mletou skořicí nebo kakaem.
user-icon

autor Staňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá pudinková buchta

Zpět na recept