Rychlá pudinková buchta

Je velmi dobrá, zdá se být složitá, ale je to opravdu moc jednoduché.


4.39x
60 min

Ingredience

500 mlmléko
1 balíčekvanilkový pudink

těsto

0.5 hrnkuolej
5 ksvejce
3-5 lžickakao
0.5 hrnkuvoda
25 dkgcukr moučka
25 dkghladká mouka
1 balíčekkypřicí prášek

krém

1 kostkatvaroh
2 kszakysaná smetana

na ozdobu

1 lžícemletá skořice

Postup přípravy

Z mléka a pudinkového prášku si uvaříme pudink. Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně do něj za stálého šlehání přikapáváme olej a vodu. Základ těsta šleháme asi 20 minut. Mouku smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Mouku překládáním vpracujeme do žloutkové pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta. Polovinu těsta nalijeme na plech. Druhou polovinu obarvíme kakaem. Obarvené těsto dáme do sáčku a ustřihneme roh. Do druhého sáčku dáme pudink a také ustřihneme roh. Těsto na plechu pocákáme cik cak kakaovým těstem a pudinkem. Rychlou pudinkovou buchtu pečeme při 170 °C asi 20 minut. Upečenou buchtu necháme vychladnout. Zatím vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou a podle chuti krém osladíme. Studenou buchtu potřeme krémem, posypeme skořicí a nakrájíme. Před podáváním ji můžeme posypat mletou skořicí nebo kakaem.
user-icon

autor Staňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá pudinková buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena