Vaření.czReceptyRychlá polévka ze Španělska

Rychlá polévka ze Španělska

Recept na rychlou zeleninovou polévku plnou barev, která je typická pro španělskou kuchyni. Zdobíme vařeným vejcem.


3.0882x
30 min

Ingredience

1 ksvejce
60 gšunka
1 kscibule
1 ksrajče
60 grýže
1 dlbílé víno

podle chuti

česnek
sůl
citron
bobkový list
čerstvá petrželka

podle potřeby

olej
masový vývar

Postup přípravy

Zeleninu očistíme - cibuli s česnekem oloupeme a velké masité rajče nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, přidáme šunku nakrájenou na kostičky, bobkový list, na kousky nakrájené rajče, posekanou petrželku a podusíme na silném ohni. Rýži uvaříme ve vývaru společně s vínem a citronovou šťávou. Do vývaru s rýží přidáme podušenou zeleninu se šunkou a pár minut ještě povaříme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky. Rychlou polévku ze Španělska rozdělíme do misek či hlubokých talířů a horkou podáváme. Polévku dozdobíme vařenými vejci, ale můžeme jen posypat trochou nasekané petrželky. Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá polévka ze Španělska

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena