Rychlá polévka ze Španělska

Recept na rychlou zeleninovou polévku plnou barev, která je typická pro španělskou kuchyni. Zdobíme vařeným vejcem.


3.0882x
30 min

Ingredience

1 ksvejce
60 gšunka
1 kscibule
1 ksrajče
60 grýže
1 dlbílé víno

podle chuti

česnek
sůl
citron
bobkový list
čerstvá petrželka

podle potřeby

olej
masový vývar

Postup přípravy

Zeleninu očistíme - cibuli s česnekem oloupeme a velké masité rajče nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme.

Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, přidáme šunku nakrájenou na kostičky, bobkový list, na kousky nakrájené rajče, posekanou petrželku a podusíme na silném ohni.

Rýži uvaříme ve vývaru společně s vínem a citronovou šťávou. Do vývaru s rýží přidáme podušenou zeleninu se šunkou a pár minut ještě povaříme.

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtky.

Rychlou polévku ze Španělska rozdělíme do misek či hlubokých talířů a horkou podáváme. Polévku dozdobíme vařenými vejci, ale můžeme jen posypat trochou nasekané petrželky.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá polévka ze Španělska

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.