Rychlá polévka z kyselého zelí a pohanky

Tato jednoduchá a rychlá polévka je ideální do chladného počasí, protože krásně zahřeje a zasytí celou rodinu. Vyzkoušejte tento recept, která je navíc bez lepku.


3.58x
45 min

Postup přípravy

Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka.

Brambory vaříme samostatně ve slupce, poté je oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle, až jsou zlatavé.

Po jejich vyjmutí na stejném sádle orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kyselé zelí, prolisovaný česnek a přidáme mletou papriku. Nakonec vmícháme i uvařenou pohanku spolu s vývarem. Polévku z kyselého zelí a pohanky krátce povaříme, aby se jednotlivé chutě propojily. Podle chuti osolíme a opepříme.

Rychlou polévku z kyselého zelí a pohanky podáváme společně s brambory a nadrcenými Bio rýžovými chlebíčky. Zdobíme čerstvou majoránkou.
user-icon

autor franckova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá polévka z kyselého zelí a pohanky

Zpět na recept