Snadný recept na lahodnou a nejen sezónní květákovou polévku.
Hodnocení
2.7
/ 5 (7x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
1 špetka
sůl
4 dkg
tuk
1.5 l
voda
1 ks
květák
4 dkg
hladká mouka
1 lžička
mletá sladká paprika
1 špetka
mletý černý pepř
podle chuti
1 dl
mléko
Postup přípravy
Z tuku a mouky připravíme jíšku. Do jíšky přidáme mletou papriku, zamícháme, zalijeme vodou a necháme vařit.
Mezitím květák rozebereme na růžičky a vložíme do vařicí polévky. Květákovou polévku osolíme, opepříme a vaříme, dokud se nám květákové růžičky nerozpadají. Pro jemnější chuť můžeme polévku zalít 1 dl mléka.
Rychlou polévku z květáku podáváme s osmaženou houskou.