Vaření.czReceptyRychlá polévka s drožďovými knedlíčky

Rychlá polévka s drožďovými knedlíčky

Rychlá, snadná a výborná drožďová polévka.


4.822x
35 min
4×

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 ksvejce
1 kscibule
2 lvoda
4 ksdroždí

podle potřeby

olej
strouhanka
bujon

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme nadrobno a zpěníme jí v pánvi na oleji. Přidáme droždí a necháme ho na mírném ohni rozpustit, až z něj bude kašička (pokud se nám droždí připaluje, přidáme ještě trochu oleje). Drožďovou kašičku si sundáme z plamene, vmícháme vejce, sůl, pepř, česnek a strouhanku, až nám vznikne tuhá mírně mazlavá hmota, ze které vypracujeme knedlíčky. Čím více tuhé těsto uděláte, tím lépe, jinak se knedlíčky mohou rozpadnout. Pak je to v polévce spíše jako kapání, ale i verze s rozpadlými knedlíčky je u nás doma velice oblíbená. Než nám hmota na knedlíčky trochu vychladne, abychom s ní mohli pracovat, připravíme si vývar z vody a bujonu. Já dávám 1 - 2 bujony na 2 l vody (dle toho, kterou značku bujónu mám zrovna doma), pak je možné dosolit. Vypracované knedlíčky vkládáme do vroucího vývaru a povaříme 15 - 20 minut. Dle chuti lze do polévky s drožďovými knedlíčky přidat kořenovou zeleninu, nudličky, případně udělat kuřecí vývar a přidat i kousky kuřete. To už záleží na touze chuťových pohárků strávníků. Já mám ale nejraději tuto velmi snadnou a chutnou základní verzi.
user-icon

autor Lucie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá polévka s drožďovými knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena