Hrníčkový recept na jednoduché bábovkové těsto vhodné i na korpusy.
Hodnocení
5.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Těsto
Olej1/2 hrnku
Vejce1 ks
Rum2 lžíce
Mléko1 hrnek
Cukr krupice1 hrnek
Polohrubá mouka2 a 1/2 hrnku
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Podle chuti
Rozinky
Ořechy
Citronová kůra
Strouhaný kokos
Na potření
Čokoláda na vaření1 balení
Postup přípravy
V míse smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, cukr krupici, vejce, rum a olej.
Do těsta na bábovku přidáme podle chuti rozinky, strouhanou citronovou kůru, kokos nebo ořechy, podle potřeby přidáme mléko.
Formu vymažeme máslem nebo olejem, vysypeme hrubou moukou nebo strouhaným kokosem, vlijeme těsto na ořechovou bábovku a dáme péct na cca 25 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
Po vyjmutí z trouby bábovku ihned vyklopíme a polijeme rozpuštěnou čokoládou. Necháme ztuhnout. Rychlou ořechovou bábovku s čokoládovou polevou nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.