Rychlá mrkvová buchta

Vynikající vláčná buchta, která překvapí krásně oranžovou barvou.


4.5137x
60 min
34×

Ingredience

těsto

200 golej
4 ksvejce
500 gmrkev
1.5 balíčkuprášek do pečiva
500 gcukr moučka
500 gpolohrubá mouka

na ozdobu

1 balíčekhořká čokoládová poleva

Postup přípravy

Nejprve utřeme cukr s vejci. Pak postupně přidáváme olej, přičemž je opravdu třeba odvážit 200 g. Důkladně mícháme, aby se olej dobře zapracoval do těsta. Mrkev očistíme, najemno nastrouháme a také vmícháme do těsta. Nakonec přidáme mouku spolu s práškem do pečiva. Větší plech vyložíme pečicím papírem a mrkvové těsto do něj rovnoměrně nalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut. Rychlou mrkvovou buchtu zdobíme rozehřátou čokoládovou polevou a necháme vychladnout.
user-icon

autor Gina

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá mrkvová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena