Asi v 1\8 studeného mléka rozkvedláme mouku. Zbylé mléko nalijeme do kastrolu a přivedeme k varu.
Za stálého míchání přilijeme do vařícího mléka mléko s moukou. Vše asi 5 minut povaříme. Pak přidáme kopr. Do omáčky můžeme rozšlehat vajíčko a přidat kousek másla. Nakonec koprovou omáčku ochutíme solí, cukrem a octem.
Na talíř dáme natvrdo uvařené vejce a vařené maso (není nutné). Vše zalijeme koprovou omáčkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo brambory.
Koprovka mého dětství. A vejci nemá chybu. Jen moje poznámka - po přidání octa dost zhoustne. Jinak mňáááám
RinDinDin
Uvařila jsem
Ahoj všem :)
Ve vaření jsem děsný amatér, jaksi mi chybí ten talent, který obvykle většinou ženy a muži mají.:) Koprovku jsem vařila poprvé. Mám ji hodně hustou, trošku hrudkovatou (přehnala jsem dozahuštění). Trošku jsem se s tím prala, na pohled vypadá nic moc, ale chuťově kupodivu ochucení jsem vychytala a docela mi i chutná.
Jak jsem psala, děsný amatér, ale docela to šlo a já si pochutnala.:) Děkuji za recept.
Všem pěkný den a dobrou chuť. :) RDD
Milka
Komentář k receptu Rychlá koprová omáčka
Takto dělám koprovku celý život, byl to recept mé maminky, jen ta mouka se dává hrubá a kopr musí být čerstvý a voňavý. Vajíčko jen mírně rozšlehám aby udělalo v omáčce hrudky. a na povrch lžičku čerstvého másla. Je to vlastně slaná krupičná kaše, není třeba žádná příloha.
Alexa
Komentář k receptu Rychlá koprová omáčka
Já jsem zvyklá dělávat koprovku z vývaru a se sterilovaným koprem, chtěla jsem vyzkoušet, jaká bude ta Vaše. Něco mi tam chybělo, dodržela jsem přesně postup, nic se nezdrclo, i hustota fajn, ale chuť nějak pokulhávala. Dodala jsem tedy na skoro litr mléka půlku masoxu a je fakt dobrá, rychlá. Takže vcelku chválím.
Laďa
Rychlá koprová omáčka
Výborná, jen mouky je třeba dát více (já dal na 3/4 l mléka asi tři lžíce hl. mouky), zavařeného kopru stačilo půl skleničky....
Přidal jsem též máslo a jedno vajíčko rozšlehané s trochou mléka.....