Rychlá jablková buchta se skořicí

Jednoduchý recept na chutnou jablečnou buchtu, do které můžeme podle chuti přidat ořechy, mandle nebo rozinky.


5.014x
60 min
2×

Ingredience

těsto

150 mlolej
4 ksvejce
35 dkgcukr moučka
1 lžičkamletá skořice
35 dkgpolohrubá mouka
1 lžičkajedlá soda
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
35 dkgstrouhaná jablka

Postup přípravy

Jablka vykrájíme, případně oloupeme a nastrouháme. V míse smícháme polohrubou mouku, prášek do pečiva, mletou skořici, cukr moučka, jedlou sodu, nastrouhaná jablka, vejce a olej.

Pekáč vyložíme pečícím papírem, těsto do něj nalijeme a rovnoměrně rozprostřeme. Buchtu pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Jablková buchta se skořicí je vláčná, velmi chutná a neoschne (neokorá). Buchtu můžeme polít čokoládovou, cukrovou, citronovou či jinou polevou.
user-icon

autor Kanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá jablková buchta se skořicí

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.