Jemná, vláčná a na přípravu velmi snadná buchta, kterou zvládnete i se svými nejmenšími.
těsto | |
---|---|
2 hrnečky | polohrubá mouka |
2 ks | vejce |
1 hrneček | mléko |
0.5 hrnečku | rostlinný olej |
1 hrneček | cukr |
1 ks | prášek do pečiva |
1 ks | vanilkový cukr |
4-5 ks | hrušky |
1 lžička | mletý badyán |
2 lžičky | skořice mletá |
na ozdobu | |
2 lžíce | moučkový cukr |
Z mouky, vajec, mléka, cukru, vanilkového cukru, oleje, prášku do pečiva, špatky skořice a mletého badyánu si připravíme těsto. Hrušky dobře omyjeme, můžeme i oloupat ale nemusí to být. Hrušky nakrájíme na menší kostičky a v míse smícháme s těstem. Plech vyložíme pečícícím papírem, nalijeme na něj těsto a rozpálíme troubu.
Buchtu pečeme při 180 stupních cca 15 - 20 minut dozlatova. Upečení buchty můžeme zkontrolovat špejlí, pokud se těsto na špejli nelepí, je buchta hotová. Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Hrušková buchta se skořicí a badyánem je opravdu rychle hotová a obvykle i rychle mizí, díky ovoci je velmi jemná a vláčná.
Víkendové pečení: Kakaová buchta s tvarohem nikdy nezklame
Moučníků a sladkých dezertů není nikdy dost. Proto je zde další FOTORECEPT s podrobným návodem. Tentokrát si upečeme kakaovo-tvarohovou buchtu.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena