Rychlá holandská omáčka

Holandská omáčka se výborně hodí k rybám nebo k vařené zelenině.


4.722x
60 min
3×

Postup přípravy

Ve vodní lázni šleháme v malé nádobě žloutky s vývarem a citronovou štávou, až začnou houstnout.

Pak nádobu vyjmeme a do žloutků přidáme po kouscích polovinu másla. Omáčku opět postavíme do vodní lázně a jakmile je horká, znovu ji vyjmeme a zašleháme do ní po kouscích druhou polovinu másla. Podle chuti osolíme. Je lepší používat malou kovovou metličku na šlehání.

Takto máme rychlou omáčku hotovou. Holandskou omáčku podáváme k zelenině nebo jí přeléváme různě upravené rybí pokrmy.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá holandská omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká