Rychlá červená čočka s rajčaty

Jednoduché a rychlé jídlo, které se hodí jako hlavní chod nebo příloha.


4.619x
20 min
3×

Postup přípravy

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na olivovém oleji dozlatova, když začíná chytat zlatou barvu, přidáme rajčata. Chvíli mícháme na mírném plameni, pak zalijeme 2 - 3 dl vody. Když začne vřít, přidáme propláchnutou čočku. Přimícháme protlak a můžeme přidat lžičku paprikové pasty (harissa), pokud máme. Přidáme mletou sladkou papriku a špetku pepře. Za občasného míchání vaříme pod pokličkou, dokud není čočka měkká.

Výhodou červené čočky je, že jde rozvařit až na kaši, takže si každý může vybrat podle chuti. Čočka bude uvařená dřív než naše hnědá, hotová bude už za cca 15 minut. Po uvaření vmícháme sůl a dochutíme. Pokud je v čočce moc vody, chvíli ji vaříme bez pokličky, dokud se voda nevyvaří.

Červenou čočku s rajčaty můžeme podávat samostatně nebo i s masem či vajíčkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá červená čočka s rajčaty

Zpět na recept