Rychlá buchta

Žádné šlehání. Stačí jen zamíchat, vylít, upéct a máte velmi dobrou buchtu.


3.948x
45 min
2×

Postup přípravy

Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Mělo by zůstat vlažné. Cukr smícháme s kakaem. Vmícháme do něj máslo a vodu, důkladně zamícháme. Hrnek této směsi dáme stranou na přelití moučníku.

Do zbylé hmoty přidáme vejce. Trochu je rozšleháme, aby v těstě po upečení byly kousky bílku. Nakonec vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva.

Plech vymažeme, rozprostřeme na něj těsto a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Upečenou rychlou buchtu nevyklápíme, ale přelijeme ji základem těsta, který jsme si dali stranou. Do ní můžeme přidat kokos, krájenou čokoládu nebo rum. Záleží na chuti.

Když buchtu při podávání ozdobíme šlehačkou, získáme skvělý sváteční moučník.
user-icon

autor Staňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlá buchta

Zpět na recept