Rychlá buchta

Žádné šlehání. Stačí jen zamíchat, vylít, upéct a máte velmi dobrou buchtu.


3.948x
45 min
2×

Postup přípravy

Máslo necháme rozpustit a vychladnout. Mělo by zůstat vlažné. Cukr smícháme s kakaem. Vmícháme do něj máslo a vodu, důkladně zamícháme. Hrnek této směsi dáme stranou na přelití moučníku. Do zbylé hmoty přidáme vejce. Trochu je rozšleháme, aby v těstě po upečení byly kousky bílku. Nakonec vmícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Plech vymažeme, rozprostřeme na něj těsto a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. Upečenou rychlou buchtu nevyklápíme, ale přelijeme ji základem těsta, který jsme si dali stranou. Do ní můžeme přidat kokos, krájenou čokoládu nebo rum. Záleží na chuti. Když buchtu při podávání ozdobíme šlehačkou, získáme skvělý sváteční moučník.
user-icon

autor Staňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena