Vaření.czReceptyRychlá buchta s rebarborou a tvarohem

Rychlá buchta s rebarborou a tvarohem

Rychlé a snadné pečení.


4.542x
60 min
6×

Ingredience

0.5 hrnkuolej
1 ksvejce
1 hrnekmléko
150 mlvoda
1 ksprášek do pečiva
1 kstvaroh
1 hrnekcukr krupice
10 lžiccukr moučka
4 lžícecukr krystal
500 grebarbora
1-2 špetkymletá skořice
150 mlzakysaná smetana
1 hrnekpolohrubá mouka
1 lžícecitronová šťáva
1 hrnekgrahamová mouka
1 lžícearoma

Postup přípravy

Mouku, cukr, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva nasypeme do mísy a mícháme až vznikne vláčné těsto. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 15 minut, na 200 °C elektrické troubě. Upečený korpus necháme vychladnout. Mezitím si připravíme rebarborový kompot. Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Vsypeme rebarboru. Ochutíme citronovou šťávou, skořicí a cukrem. Podusíme asi 10 minut. Odstavíme a necháme vychladnout. Do vychladlé přidáme rumové aroma. Na vychladlý korpus rozetřeme studený rebarborový kompot. Tvaroh, zakysanou smetanu a moučkový cukr vymícháme v hladký krém a rozetřeme na kompot. Rychlou buchtu s rebarborou a tvarohem můžeme ozdobit rozpuštěnou čokoládou nebo posypat kakaem.
user-icon

autor sylver

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rychlá buchta s rebarborou a tvarohem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena