Ryby pečené v hliněném obalu

Návod, co s rybama, které chytíte na čundru začátkem podzimu. Připravují se přes noc, takže ráno máte báječnou snídani.


3.0111x
0

Postup přípravy

Rozděláme si oheň. Musí v něm být pořádná vrstva uhlíků. Nachytané ryby vykucháme a důkladně vymyjeme. Nachystáme si brambory.

Do dutiny břišní vložíme každé rybě svazeček šťovíku. Rybu osolíme. Smícháme jíl s vodou do směsi podobné maltě a ryby v ní obalíme asi 1cm vrstvou.

Do poctivé vrstvy uhlíků v ohništi klademe brambory a ryby. Zakryjeme je silnější vrstvou uhlíků.
Povečeříme konzervu, těšíme se na ráno a jdeme spát.

Ráno jsou brambory krásně propečené. Jíl na rybách se vypálil a ztvrdl. Krásně se odloupne i se šupinami a kůží, takže zůstane čisté a šťavnatá maso. Opravdu báječná snídaně.
user-icon

autor doktor no


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ryby pečené v hliněném obalu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena