Rybízový kynutý koláč

Kynutá klasika s drobenkou. Jednoduchý recept.


3.76x
60 min
1×

Ingredience

drobenka

100 gcukr
100 gmáslo
100 ghrubá mouka

na potření

1 ksvejce
4 lžícecukr krystal
250 gměkký tvaroh

těsto

80 gmáslo
3 ksžloutek
25 gdroždí
80 gcukr krystal
strouhaná citronová kůra
500 gpolohrubá mouka
250 mlvlažné mléko

náplň

500 grybíz

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy. Uprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme několik lžic vlažného mléka. Přidáme polovinu cukru a do toho rozdrobíme droždí. Necháme 10 - 15 minut vzejít kvásek.

Když kvásek vzejde, přidáme k mouce změklé máslo, zbytek cukru, žloutky a citronovou kůru. Postupně přiléváme mléko. Těsto zpracujeme nejdříve vařečkou a poté hněteme rukama. Těsto necháme minimálně 1 hodinu pod utěrkou kynout na teplém místě.

Plech vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Tvaroh smícháme s vejcem a cukrem. Těsto rovnoměrně natlačíme na plech a podél stran vytvoříme okraje. Na těsto rozetřeme tvaroh a na něj nasypeme rybíz. Celé posypeme drobenkou. Rybízový kynutý koláč pečeme ve vyhřáté troubě 20 - 30 minut.

Rybízový kynutý koláč necháme vychladnout a můžeme se do něj pustit.
user-icon

autor Marsee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízový kynutý koláč

Zpět na recept