Vaření.czReceptyRybízový kynutý koláč s drobenkou

Rybízový kynutý koláč s drobenkou

Recept na výborný kynutý koláč s rybízem, který bude chutnat každému.


4.748x
120 min
4×

Ingredience

500 grybíz

těsto

špetkasůl
1 ksvejce
75 gmáslo
250 mlmléko
40 gdroždí
50 gcukr krystal
500 ghladká mouka

drobenka

4 lžícecukr moučka
1 lžičkahera
4 lžícehrubá mouka

Postup přípravy

Z vlažného mléka, trochy krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme, smícháme se špetkou soli, rozpuštěným máslem, rozšlehaným vejcem a kváskem. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Přikryjeme ho a necháme nakynout. Mezitím omyjeme a osušíme rybíz. Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem a herou na drobenku. Vyšší plech vymastíme tukem. Těsto vyválíme, přeložíme na plech, kraje potřeme máslem. Na těsto rozložíme rybíz a posypeme připravenou drobenkou. Vložíme do vyhřáté trouby na 20 minut. Rybízový kynutý koláč s drobenkou necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Rybízový kynutý koláč s drobenkou nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Tuti


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízový kynutý koláč s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena