Rybízový kynutý koláč s drobenkou

Recept na výborný kynutý koláč s rybízem, který bude chutnat každému.


4.748x
120 min
4×

Postup přípravy

Z vlažného mléka, trochy krystalového cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme, smícháme se špetkou soli, rozpuštěným máslem, rozšlehaným vejcem a kváskem. Vypracujeme hladké, vláčné těsto. Přikryjeme ho a necháme nakynout.

Mezitím omyjeme a osušíme rybíz. Hrubou mouku smícháme s moučkovým cukrem a herou na drobenku.

Vyšší plech vymastíme tukem. Těsto vyválíme, přeložíme na plech, kraje potřeme máslem. Na těsto rozložíme rybíz a posypeme připravenou drobenkou. Vložíme do vyhřáté trouby na 20 minut. Rybízový kynutý koláč s drobenkou necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Rybízový kynutý koláč s drobenkou nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Tuti


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízový kynutý koláč s drobenkou

Zpět na recept