Rybízový koláč s čepičkou

Recept na lahodný koláč s množstvím vitamínů díky rybízu.


5.07x
45 min
3×

Postup přípravy

Žloutky ušleháme s horkou vodou, přidáme 150 g cukru a vanilkový cukr, rozpuštěné máslo a mléko. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do hmoty.

Těsto nalijeme na vymazaný kulatý plech, podle velikosti nám těsto vyjde možná i na 2 plechy. Korpus na rybízový koláč pečeme 15 minut.

Mezitím ušleháme bílky se zbytkem cukru na tuhou pěnu a omyjeme rybíz.

Po 15 minutách vyjmeme z trouby korpusy, na ně nasypeme rybíz a rozetřeme sníh. Rybízový koláč s čepičkou dáme zpět do trouby a ještě 15 minut dopékáme.

Rybízový koláč po upečení nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.
user-icon

autor Sopťa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízový koláč s čepičkou

Zpět na recept