Recept na rybičkovou pomazánku s pomazánkovým máslem, jogurtem a žlutou paprikou.
Hodnocení
4.7
/ 5 (12x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Sušený česnek
Ostatní
Velká cibule1 ks
Bílý jogurt1 kelímek
Paprika žlutá1 ks
Makrela ve vlastní šťávě1 konzerva
Šunkové pomazánkové máslo1 kelímek
Šunkový sýr (trojúhelníček)3 ks
Postup přípravy
Makrelové filety slijeme, šťávu použijeme podle potřeby.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky.
Papriku s cibulí promícháme, přidáme koření, jogurt a znovu promícháme.
Pak vmícháme pomazánkové máslo a sýry.
Jako poslední do dobře rozmíchaného základu přidáme makrelu. Spolu důkladně promícháme a pokud se nám zdá pomazánku hustá, přidáme šťávu z rybiček. Podle chuti přisolíme či přidáme česnek.
Rybičkovou pomazánku s jogurtem uložíme do chladničky na hodinu rozležet.
Pomazánku mažeme na čerstvé pečivo a zdobíme kouskem zeleniny - čerstvé rajče, červená paprika nebo ředkvička.