Rybí špízy s bazalkovou omáčkou

Špízy z rybího filé, slaniny a žampionů podáváme s lehkou jogurtovo-bazalkovou omáčkou.


4.474x
35 min

Postup přípravy

Rybí filety očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky.

Připravíme si omáčku. Bazalku usekáme, smícháme s jogurtem a olejem. Osolíme, opepříme a necháme v chladu rozležet.

Na špejle střídavě napichujeme žampiony, slaninu a rybu. Konce špejlí ovineme alobalem. Vložíme do rozpáleného grilu a za potírání olejem grilujeme 8 až 10 minut.

Rybí špízy podáváme s bazalkovou omáčkou a opečeným bramborem.

Obměna: Rybí špízy můžeme připravit i z vykostěného a kůže zbaveného kapra. A místo grilu je také můžeme opékat na pánvičce.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí špízy s bazalkovou omáčkou

Zpět na recept