Rybí směs na thajský způsob

Recept na směs z rybích filetů se zeleninou, thajskými houbami a omáčkami. Nejvhodnější přílohou je dušená jasmínová rýže.


4.832x
45 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
50 goranžová paprika
50 gbílá paprika
1 ksvětší pórek
1 ksčerstvá červená feferonka
50 gčerstvé žluté fazolové lusky
2 ksthajská černá sušená houba
300 gPangas (rybí filety)

podle potřeby

olej
zeleninový vývar

podle chuti

sůl

marináda

1 ksbílek
1 lžičkaškrobová moučka
0.5 lžičkymletý zázvor

zálivka

1 lžícethajská sójová omáčka
1 lžícethajská rybí omáčka
50 mlsladké bílé víno

Postup přípravy

Rybí filety necháme rozmrazit. Omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky.
Promícháme se solí, škrobovou moučkou, mletým zázvorem a bílkem.
Zakápneme olejem a rybí thajskou omáčkou a necháme odležet.

Thajské černé houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Až zdvojnásobí svůj objem, nakrájíme je na velmi jemné nudličky.
Pórek očistíme a nakrájíme na čtverečky. Feferonku zbavíme jadérek, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na tenké plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kostičky.

Připravíme zálivku: Smícháme thajskou rybí omáčku se sójovou omáčkou a vínem.

Na rozpáleném oleji prudce orestujeme naložené rybí filety, zmírníme teplotu a vmícháme česnek, feferonku, fazolky a papriku. Nakonec vmícháme pórek. Přilijeme zálivku a podle potřeby zeleninový vývar. Necháme přejít varem a můžeme podávat.

Nejvhodnější přílohou k této rybí směsi na thajský způsob je dušená jasmínová rýže.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí směs na thajský způsob

Zpět na recept