Rybí řízky s řeřichou

Rybí řízky zapečené s bramborovou kaší a řeřichou.


3.2108x
60 min

Postup přípravy

Rybí řízky nejprve propláchneme pod studenou vodou a pak je nakrájíme na 4-5 cm široké prouřky. Zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Můžeme použít i šťávu z limetky, když nemáme citrón. Mezitím vaříme oloupané a na kostičky nakrájené brambory v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme a necháme okapat. Z brambor ušleháme hladkou bramborou kaši. Do té pak vmícháme vaječný žloutek a polotučnou smetanu. Bílek dáme stranou, budeme jej potřebovat. Řeřichu důkladně propláchneme, odstraníme kořínky a nadrobno nakrájíme. Vmícháme do bramborové kaše. Dále ušleháme tuhý sníh z bílku a také jej vmícháme do kaše. Zapékací mísu příslušné velikosti vymastíme máslem. Proužky ryby, které jsme si na začátku připravili, teď stočíme, dáme do misky a zalejeme bramborovou kaší s klíčky řeřichy. Povrch mísy zakryjeme alobalem a na okrajích alobal zamotáme o okraj misky. Troubu rozehřejeme na 200°C a mísu do ní vložíme. Pak pečeme zhruba 20 minut, dokud se rybí maso nerozpadá. Na talíři ještě dozdobíme čerstvými bylinkami. Tento recept nasytí 4 - 6 osob.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybí řízky s řeřichou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena