Rybí řízky s řeřichou

Rybí řízky zapečené s bramborovou kaší a řeřichou.


3.2108x
60 min

Postup přípravy

Rybí řízky nejprve propláchneme pod studenou vodou a pak je nakrájíme na 4-5 cm široké prouřky. Zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Můžeme použít i šťávu z limetky, když nemáme citrón.

Mezitím vaříme oloupané a na kostičky nakrájené brambory v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme a necháme okapat. Z brambor ušleháme hladkou bramborou kaši. Do té pak vmícháme vaječný žloutek a polotučnou smetanu. Bílek dáme stranou, budeme jej potřebovat.

Řeřichu důkladně propláchneme, odstraníme kořínky a nadrobno nakrájíme. Vmícháme do bramborové kaše. Dále ušleháme tuhý sníh z bílku a také jej vmícháme do kaše.

Zapékací mísu příslušné velikosti vymastíme máslem. Proužky ryby, které jsme si na začátku připravili, teď stočíme, dáme do misky a zalejeme bramborovou kaší s klíčky řeřichy.

Povrch mísy zakryjeme alobalem a na okrajích alobal zamotáme o okraj misky. Troubu rozehřejeme na 200°C a mísu do ní vložíme. Pak pečeme zhruba 20 minut, dokud se rybí maso nerozpadá.

Na talíři ještě dozdobíme čerstvými bylinkami. Tento recept nasytí 4 - 6 osob.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí řízky s řeřichou

Zpět na recept