Rybí ragú s rajčaty

Recept na lehký hlavní chod z rybího masa a zeleniny, který zvládne levou zadní i začátečník.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Rajčata pokrájíme na středně velké kousky, stejně tak malou cuketu. Černé olivy pokrájíme na kolečka nebo půlky. Pokud nemáte olivy a cuketu rádi nebo po ruce, můžete je vynechat, v základním receptu nejsou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

Rybí filety osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka osmahneme na oleji z obou stran. Opečené ryby dáme stranou, do oleje vsypeme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

Rajčata s cuketou a olivami přidáme k osmahnuté cibulce. Přidáme sůl, pepř a bylinky (tymián, šalvěj, případně různé směsi koření) nebo koření podle chuti. Následně přidáme stroužek prolisovaného česneku.

Ryby pokrájíme na větší kousky (malé mají tendenci se úplně rozpadat), přidáme k zelenině a necháme dusit, dokud není cuketa na skus (asi 10 minut). Mícháme opatrně a jen když je třeba, aby se ryba úplně nerozpadla.

Pokud zelenina pustí hodně šťávy, je dobré rybí ragú s rajčaty na závěr lehce zaprášit moukou a nechat minutu provařit. Před vypnutím přidáme druhý stroužek prolisovaného česneku.

Rybí ragú s rajčaty je nejlepší s rýží, ale dovedu si ho představit i s nějakou dobrou ciabattou nebo jiným pečivem.
user-icon

autor Petrusch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí ragú s rajčaty

Zpět na recept