Recept na který budeme potřebovat pudinkovou formu. Připravuje se z různých druhů ryb, nemusí to být jen makrely.
sůl | |
2 ks | vejce |
strouhanka | |
mouka | |
2 plátky | veka |
2 dl | olivový olej |
strouhaný sýr | |
1250 g | mořských ryb |
bílí pepř mletý |
Očistíme si několik kusů různých ryb. Vykostíme je a nakrájíme na malé kousky. Jeden kilogram ryb osolíme a odložíme si je stranou. Zbývajících 250g rybího masa smícháme s olejem, vejcem, ve vodě namočenou a vymačkanou vekou, strouhaným sýrem a moukou.
Pudinkovou formu pak vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Potom do ní střídavě vkládáme ryby a směs. Směsí bychom měli začít a také skončit. Drží nám tvar pudinku. Formu pak uzavřeme a vaříme v horké páře asi hodinu.
Hotový pudink vyklopíme a podáváme politý nějakou pikantní omáčkou, nebo jednoduše majonézou.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.