sůl | ||
2 ks | vejce | |
strouhanka | ||
mouka | ||
2 plátky | veka | |
2 dl | olivový olej | |
strouhaný sýr | ||
1250 g | mořských ryb | |
pepř bílý mletý |
Očistíme si několik kusů různých ryb. Vykostíme je a nakrájíme na malé kousky. Jeden kilogram ryb osolíme a odložíme si je stranou. Zbývajících 250g rybího masa smícháme s olejem, vejcem, ve vodě namočenou a vymačkanou vekou, strouhaným sýrem a moukou.
Pudinkovou formu pak vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Potom do ní střídavě vkládáme ryby a směs. Směsí bychom měli začít a také skončit. Drží nám tvar pudinku. Formu pak uzavřeme a vaříme v horké páře asi hodinu.
Hotový pudink vyklopíme a podáváme politý nějakou pikantní omáčkou, nebo jednoduše majonézou.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena