Recept na který budeme potřebovat pudinkovou formu. Připravuje se z různých druhů ryb, nemusí to být jen makrely.
sůl | |
2 ks | vejce |
strouhanka | |
mouka | |
2 plátky | veka |
2 dl | olivový olej |
strouhaný sýr | |
1250 g | mořských ryb |
pepř bílý mletý |
Očistíme si několik kusů různých ryb. Vykostíme je a nakrájíme na malé kousky. Jeden kilogram ryb osolíme a odložíme si je stranou. Zbývajících 250g rybího masa smícháme s olejem, vejcem, ve vodě namočenou a vymačkanou vekou, strouhaným sýrem a moukou.
Pudinkovou formu pak vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Potom do ní střídavě vkládáme ryby a směs. Směsí bychom měli začít a také skončit. Drží nám tvar pudinku. Formu pak uzavřeme a vaříme v horké páře asi hodinu.
Hotový pudink vyklopíme a podáváme politý nějakou pikantní omáčkou, nebo jednoduše majonézou.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena