Rybí polévka

Oblíbená česká klasika.


3.0155x
45 min

Postup přípravy

Omytou rybí hlavu s odstraněnými žábry dáme vařit s cibulí. Vnitřnosti opereme pod studenou vodou a nakrájíme na větší kousky. Jemně strouhanou kořenovou zeleninu orestujeme na pánvi na rozpuštěném másle a později přidáme na větší kousky nakrájené vnitřnosti. Podlijeme troškou vývaru z hlavy a ještě chvíli dusíme. Z jedné lžičky másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vývarem z hlavy, vymícháme a povaříme asi 15 minut. Podušené vnitřnosti odložíme stranou a později je přidáme do povařené jíšky společně s masem obraným z hlavy. K rybí polévce podáváme na kostičky opečený chléb.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybí polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena