Rybí polévka

Oblíbená česká klasika.


3.0155x
45 min

Postup přípravy

Omytou rybí hlavu s odstraněnými žábry dáme vařit s cibulí. Vnitřnosti opereme pod studenou vodou a nakrájíme na větší kousky.

Jemně strouhanou kořenovou zeleninu orestujeme na pánvi na rozpuštěném másle a později přidáme na větší kousky nakrájené vnitřnosti. Podlijeme troškou vývaru z hlavy a ještě chvíli dusíme.

Z jedné lžičky másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme vývarem z hlavy, vymícháme a povaříme asi 15 minut.

Podušené vnitřnosti odložíme stranou a později je přidáme do povařené jíšky společně s masem obraným z hlavy.

K rybí polévce podáváme na kostičky opečený chléb.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí polévka

Zpět na recept