Rybí polévka z fořtovny

Rybí polévka, která se připravuje v naší rodině na Štědrý večer.


3.719x
60 min
2×

Ingredience

3 dkgsůl
1 ksvejce
15 dkgmáslo
1 špetkatymián
2 ksbobkový list
4 kuličkynové koření
2 lstudená voda
2 ksstřední cibule
30 dkgkořenová zelenina
2 lžíce8% ocet
1 ksvejce natvrdo
1 lžícetmavá jíška
5 kuličekcelý černý pepř
2 lžíceosmažená houska
1 porcekapr (hlava, ploutve, kosti)
1 porcerybí vnitřnosti (jikry, mlíčí)

Postup přípravy

Do nádoby dáme vařit do 1 l vody omyté odřezky z kapra (hlava, ploutve, kostra, stažená kůže), přidáme lžíci octa, 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, bobkový list a špetku tymiánu, osolíme a přidáme i oloupané cibulky. Mezitím si důkladně očistíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, pastinák, celer) a osmahneme ji na másle. Po 10 minutách varu přidáme zeleninu do polévky a celé ještě 10 minut vaříme na mírném ohni. Poté rybí vývar scedíme, z odřezků obereme pěkné maso a vybereme část kořenové zeleniny. Zbytky (kosti, ploutve) i se zeleninou dáme zpět vařit asi do 1/2 litru vody. V další nádobě si uvaříme očištěné jikry, mlíčí a střívek zbavené vnitřnosti se stejnými přísadami jako hlavní polévku. Do vývaru zavaříme 1 lžíci tmavší jíšky zhotovené z másla a hladké mouky, rozmícháme vejce. Do rybí polévky přidáme obrané pokrájené maso a zeleninu, uvařené a pokrájené rybí vnitřnosti, přidáme scezený vývar z rybích kostí, dochutíme a před koncem varu přidáme nadrobno pokrájené vejce uvařené natvrdo. Rybí polévku z fořtovny podáváme s osmaženou houskou.
user-icon

autor ciklruda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí polévka z fořtovny

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena