Velmi chutné a lahodné "klobásky" pro každou příležitost.
Hodnocení
4.6
/ 5 (142x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Vejce2 ks
Máslo1-2 lžíce
Smetana4-5 lžic
Kapr1 kg
Muškátový květ
Olej na smažení
Mletý černý pepř
Vepřová krkovice1 kg
Hrubá krupice2 lžíce
Postup přípravy
Kapra podusíme. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso z kapra na něm podusíme.
Vepřové maso a dušeného rybí maso umeleme. Přidáme koření, smetanu, krupici vejce a důkladně vše propracujeme v souvislou hmotu. Směs necháme odpočinout, aby se prolnuly vůně a chuť.
Z odpočinutého těsta vyválíme asi na prst silné "klobásky", které obalíme v mouce. Rozpálíme si olej a "klobásky" restujeme dozlatova. Podáváme s tím, na co máme chuť.
Pokud se podíváte do ingrediencí tohoto receptu, zjistíte, že tam je také vepřové maso, konktrétně vepřová krkovice. Proto je recept kromě ryb zatřízen také do "vepřového masa".