Filety, očištěnou kořenovou zeleninu a houby povaříme asi 10 minut ve vodě. Pak vyjmeme.
Filety nakrájíme na kousky, přidáme část hub, sníh z bílků, žloutky utřené s máslem, pepř a nakrájený kopr. Tvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance a osmažíme.
Ve zbytku vývaru a hub (zeleninu odstraníme) uděláme smetanovou omáčku.
Rybí karbanátky s houbovou omáčkou podáváme s vařenými brambory.
4-5ks bílé ryby (jelec,plotice,lín) cose podaří nachytat.Hladká mouka,grilovací koření,trochu kmínu,podle cuti i cibuli,sůl.Do hladké mouky přidáme grilovací koření,kmín. Očistěné bílé ryby ( mohou být jakékoliv) osolíme a důkladně obalíme v moučné směsi. Naskádáme do pekáčku ( já používám brutvan).Polejeme rostlinným olejem.Můžeme,ale nemusíme,dát na ryby na kolečka nakrájenoe cibuli.Přikryjeme a dáme péci do trouby asi tak 40 min,podle velikosti ryb.Jíme s spečivem. Je to taková dobrota,že rybáři i s takovýmto úlovkem budou doma vždy vítáni.Počítejte také se zvýšenou konzumací piva.