Rybí hranolky 1

Chutné hranolky z jakéhokoliv rybího masa.


3.97x
30 min

Postup přípravy

Připravíme si rybí filet na prkénko a nakrájíme na proužky (hranolky) a kdyby byli moc vysoké tak jej můžete přepůlit.

Připravíme si velkou misku a dáme do ní: hrst kmínu, 3 polévkové lžíce sojové nebo vorchestrové omáčky, 3 stroužky česneku nakrájeného na kousky, 1 polévkové lžíce olivového oleje, 2 lžíci bílého vína a špetku sole a klidně nějaké kořeníčko podle chuti. Naložíme maso a necháme odležet.

Dresing: půl kelímku zakysané smetany, půl pytlíku majonézy, 1 špetka soli, pár bylinek, 10 kapek citronu, 2 lžíce hořčice a 2 špetky pepře zamícháme a necháme vychladnout.

Dále si připravíme hluboký talíř a dáme do něj hladkou mouku, sladkou papriku (koření) a trošku škrobové moučky promícháme. Maso ve směsi obalíme a prudce osmažíme.

Rybí hranolky můžeme podávat jako samostatnou chuťovku, nebo jako přílohu.
user-icon

autor piskot.j


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí hranolky 1

Zpět na recept