Rybí filety se smetanovou omáčkou

Rybí filety připravené na zelenině v paprikovo-smetanové omáčce.


4.735x
35 min
3×

Ingredience

1 stroužekčesnek
0.5 kscibule
1 ksrajče
1 dlbílé víno
1 ksžlutá kapie
150 mlsladká smetana
400 grybí filé

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
citronová šťáva
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Rybí filety omyjeme, upravíme na porce, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a potřeme olejem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet.

Česnek a cibuli oloupeme a jemně usekáme. Omytou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky. Rajče spaříme vařící vodou, sloupneme a nakrájíme na plátky.

Na oleji z obou stran opečeme porce rybích filetů. Potom je vyjmeme a odložíme do tepla. Do výpeku vmícháme cibuli a česnek, orestujeme a přidáme mletou papriku, kterou necháme zpěnit. Potom za stálého míchání vložíme nakrájenou kapii a rajče. Jakmile zelenina pustí šťávu, vše podlijeme několika lžícemi vývaru a udusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, vložíme rybí filety a prohřejeme.

Rybí filety se smetanovou omáčkou a zeleninou podáváme s rýží a zdobíme bylinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí filety se smetanovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká