Rybí filety s koprovou omáčkou

Recept na rybí filety s výbornou smetanovo-koprovou omáčkou.


3.02x
35 min

Ingredience

2 lžíceolej
40 gmáslo
1 lžícesolamyl
100 mlbílé víno
250 mlzakysaná smetana
250 mlzeleninový vývar
800 grybí filé
1 hrstčerstvý kopr

podle chuti

cukr
mletý černý pepř
mořská sůl

Postup přípravy

Rybí maso podle potřeby očistíme, osušíme a pak nasolíme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej s máslem, rybí filety na něm z obou stran zvolna opečeme a přendáme na talíř. Výpek z ryby zalijeme bílým vínem a necháme ho odpařit. Poté přilijeme vývar a krátce povaříme. Ve smetaně rozmícháme solamyl a přidáme ji do pánve. Omáčku za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Smetanovou omáčku na závěr ochutíme solí, pepřem a přidáme hrst čerstvého nasekaného kopru. Opečené rybí filety vrátíme do pánve a necháme je v omáčce prohřát. Rybí filety s koprovou omáčkou podáváme s brambory upravenými na různé způsoby.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí filety s koprovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena