Vaření.czReceptyRybí filety s bramborovou kaší

Rybí filety s bramborovou kaší

Marinované rybí filety opékáme na oleji a podáváme s netradičně připravenou bramborovou kaší, ochucenou křenem wasabi.


4.743x
45 min
5×

Ingredience

2 lžícemáslo
125 mlmléko
500 gmoučné brambory
400 grybí filety
3 lžičkywasabi křen

marináda

0.5 lžičkycukr
1 lžícelimetková šťáva
50 mlsuché sherry
3 lžícerybí sójová omáčka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Rybí filety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme limetkovou šťávou, sójovou omáčkou a oslazeným sherry. Necháme asi 30 minut rozležet. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme je na menší kousky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Mléko zahřejeme a rozmícháme v něm zelený křen wasabi. Uvařené brambory slijeme a rozšťoucháme s máslem. Nakonec vlijeme teplé mléko s křenem a vyšleháme dohladka. Na oleji prudce opečeme rybí filety z obou stran dorůžova. Do výpeku vlijeme zbylou marinádu, kterou necháme přejít varem. Porce přendáme na nahřáté talíře a přelijeme povařenou šťávou. Rybí filety s bramborovou kaší podáváme s čerstvou červenou paprikou a bylinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí filety s bramborovou kaší

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena