Zdravé rybí filé v netradičním pivním těstíčku.
olej | |
sůl | |
2 ks | vejce |
3 lžíce | solamyl |
pivo | |
grilovací koření | |
5 lžic | hladká mouka |
citronová šťáva | |
2 lžíce | sójová omáčka |
1-2 lžíce | horčice |
mletý černý pepř | |
6 ks | rybí filé (kostky) |
Filé omyjeme, osušíme utěrkou, osolíme, posypeme grilovacím kořením a kostky zakápneme citronovou šťávou. Necháme je odležet a připravíme si těstíčko.
Hladkou mouku smícháme se solí, kořením a solamylem. Přidáme hořčici a sójovou omáčku, vejce a smícháme. Nakonec přiléváme pivo. Množství by mělo být takové, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Rozpálíme si pánev s olejem. V těstíčku pak z obou stran namáčíme kostky filet a ihned je smažíme. Smažíme je dozlatova.
Filé zdobíme plátky citronu a podáváme s bramborovou kaší.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.