olej | ||
sůl | ||
2 ks | vejce | |
3 lžíce | solamyl | |
pivo | ||
grilovací koření | ||
5 lžic | hladká mouka | |
citronová šťáva | ||
2 lžíce | sójová omáčka | |
1-2 lžíce | hořčice | |
mletý černý pepř | ||
6 ks | rybí filé kostky |
Filé omyjeme, osušíme utěrkou, osolíme, posypeme grilovacím kořením a kostky zakápneme citronovou šťávou. Necháme je odležet a připravíme si těstíčko.
Hladkou mouku smícháme se solí, kořením a solamylem. Přidáme hořčici a sójovou omáčku, vejce a smícháme. Nakonec přiléváme pivo. Množství by mělo být takové, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Rozpálíme si pánev s olejem. V těstíčku pak z obou stran namáčíme kostky filet a ihned je smažíme. Smažíme je dozlatova.
Filé zdobíme plátky citronu a podáváme s bramborovou kaší.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena