Rybí filé s červenou čočkou

Chutný hlavní chod z rybího filé. Rybu jsem zkoušela tresku, ale i pangase.


4.816x
30 min

Postup přípravy

Rybí filé rozmrazíme. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na menší kostičky. Cibuli na oleji osmahneme dozlatova a přidáme červenou čočku. Restujeme na mírném ohni, poté ji podlijeme vývarem. Přikryjeme a pomalu dusíme alespoň 15 minut.

Asi 3/4 bylinkového sýra rozmícháme s mlékem, solí a čerstvě nasekanou petrželkou. Rybí filé rozdělené na dva plátky obalíme v dochuceném mléce a poté v kukuřičné mouce.

Obalené rybí filé osmahneme na rozehřátém oleji z obou stran pěkně dozlatova. Opečené filé uložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného oleje. Pak rybí filé uložíme na talíř a slabě přelijeme balsamikem.

Zbytek bylinkového sýra promícháme s cibulkou nakrájenou na slabá kolečka a dochutíme solí a pepřem.

Rybí filé s červenou čočkou upravíme na talíř a doplníme bylinkovým krémem. Podáváme teplé jako hlavní chod samotné, nebo s oblíbenou přílohou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí filé s červenou čočkou

Zpět na recept