Ryba na víně

Rybka podle vaší chuti přelitá omáčkou z červeného vína.


2.91000x
30 min

Ingredience

cukr
sůl
9 dkgmáslo
1 kscibule
250 mlvoda
1 kscitron
hřebíček
500 gryba
1-2 ksbobkový list
250 mlčervené víno
30 ghladká mouka
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rybu očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na díly. Řádně ji osolíme. Tato úprava je vhodná pro kapra, štiku, candáta. Na másle zpěníme cibuli. Přidáme koření a vložíme díly ryby. Rybu dusíme celkem asi 15 minut a podléváme přitom vínem. Udušenou rybu na víně dáme na nahřátou mísu. Ze zbylého másla a mouky usmažíme zlatavou jíšku. Rozvaříme ji se šťávou z ryby nebo čistou rybí polévkou. Omáčku necháme povařit. Hotovou omáčku přecedíme na rybu na víně, zakapeme citronem a podle chuti přisladíme. Rybu na víně ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ryba na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena