Ryba na víně

Rybka podle vaší chuti přelitá omáčkou z červeného vína.


2.91000x
30 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Rybu očistíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na díly. Řádně ji osolíme. Tato úprava je vhodná pro kapra, štiku, candáta.

Na másle zpěníme cibuli. Přidáme koření a vložíme díly ryby. Rybu dusíme celkem asi 15 minut a podléváme přitom vínem. Udušenou rybu na víně dáme na nahřátou mísu.

Ze zbylého másla a mouky usmažíme zlatavou jíšku. Rozvaříme ji se šťávou z ryby nebo čistou rybí polévkou. Omáčku necháme povařit.

Hotovou omáčku přecedíme na rybu na víně, zakapeme citronem a podle chuti přisladíme. Rybu na víně ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ryba na víně

Zpět na recept