Ryba na slanině

Recept na pečenou rybu.


3.45x
90 min

Postup přípravy

Rybu vykucháme, vyjmeme žábry a opláchneme ji. Může být kapr, candát nebo lín. Rybu osolíme, lehce opepříme a do břišní dutiny dáme chléb bez kůrky, aby ryba udržela pěkný tvar.

Pekáček vymastíme máslem, vložíme rybu, povrch pokryjeme tenkými plátky anglické slaniny a přelijeme máslem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud se slanina nezačne škvařit. Pak podlijeme bílým vínem a pečeme za občasného přelití výpekem asi 3/4 hodiny. Ke konci pečení posypeme rybu strouhankou a necháme ji zezlátnout.

Rybu na slanině podáváme s vařenými brambory posypanými nasekanou petrželkou. Jako doplněk se hodí vychlazené bílé víno.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ryba na slanině

Zpět na recept