Vaření.czReceptyRůžičková kapusta z páry

Růžičková kapusta z páry

Jednoduchý a výjimečný zeleninový předkrm pro milovníky zeleniny.


4.712x
0

Ingredience

0.3 lžičkysůl
75 gmáslo
1 kscitron
12 ksmalá hlavička kapusty

Postup přípravy

Z citronu oloupeme zdobítkem kůru tak, aby vytvořila dlouhé a tenké snítky. Ze zbytku citronu vymačkáme šťávu. Z jednotlivých hlaviček kapusty odřízneme spodní část a každou hlavičku napříč nařízneme. Hlavičky kapusty vaříme v páře asi 10 minut, dokud nezměknou. Mezitím rozpustíme v pánvi na mírném ohni máslo. Máslo osolíme a mícháme, až se zbarví dozlatova ale jen lehce, aby nezhořklo. Do osoleného másla přidáme citronovou šťávu a kůru, poté do směsi vmícháme uvařené kapustičky. Zeleninu ještě zlehka osmahneme, občas ji opatrně zamícháme. Hotové kapustičky podáváme na předehřátých malých talířcích nebo mističkách, aby předkrm nevychladl.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Růžičková kapusta z páry

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena