Ruská polévka Šči

Hustá a vydatná polévka s hovězím masem.


2.9987x
30 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme také na plátky. Zelí nakrájíme na čtverečky. Vývar přivedeme k varu.

Nakrájenou mrkev, celer, cibuli a pórek vložíme do vařícího vývaru. Přidáme koření a pod pokličkou vaříme na malém plaménku asi 10 minut. Potom vývar procedíme, přidáme zelí, rajčata a vaříme asi 5 minut. Ruskou polévku Šči zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a ještě krátce povaříme.

Vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky. Ruskou polévku Šči povaříme ještě 2 minuty, přisolíme a posypeme drobně nakrájeným koprem nebo petrželkou.

Ruskou polévku Šči podáváme teplou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ruská polévka Šči

Zpět na recept