Ruská polévka Šči

Hustá a vydatná polévka s hovězím masem.


2.9987x
30 min

Ingredience

sůl
750 mlvývar
10 gmáslo
1 kscibule
0.5 ksceler
2 snítkykopr
2 ksrajče
1 kspórek
1-2 ksmrkev
1 kspetržel
250 gzelí
1-2 ksbobkový list
10 ghladká mouka
mletý černý pepř
150 gvařené hovězí maso

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme také na plátky. Zelí nakrájíme na čtverečky. Vývar přivedeme k varu. Nakrájenou mrkev, celer, cibuli a pórek vložíme do vařícího vývaru. Přidáme koření a pod pokličkou vaříme na malém plaménku asi 10 minut. Potom vývar procedíme, přidáme zelí, rajčata a vaříme asi 5 minut. Ruskou polévku Šči zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a ještě krátce povaříme. Vařené hovězí maso nakrájíme na kostičky a vložíme do polévky. Ruskou polévku Šči povaříme ještě 2 minuty, přisolíme a posypeme drobně nakrájeným koprem nebo petrželkou. Ruskou polévku Šči podáváme teplou.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ruská polévka Šči

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z ruské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena