Hovězí maso omyjeme, osušíme a každý plátek obtočíme provázkem, aby držel tvar. Na rumpsteak budeme potřebovat dobře vyzrálé hovězí maso, ideálně z květové špičky. Na pořádný steak si připravíme plátek vysoký alespoň 3 - 4 cm o hmotnosti cca 300 - 400 g. Dále si připravíme menší svazek čerstvých bylinek (tymián, bazalka, estragon, rozmarýn).
Porce masa osolíme hrubou solí a opepříme čerstvě mletým černým pepřem, rozložíme do misky, pokapeme olivovým olejem, navrch přidáme kousky bylinek a necháme 30 minut odležet.
Pak steaky pečeme na rozpáleném grilu, z každé strany zhruba 5 - 6 minut.
Rumpsteaky s bylinkami necháme před podáváním 3 minuty odpočinout. Jako příloha postačí čerstvý zeleninový salát doplněný o pikantní dresink.