Rumpsteak s bylinkami

Recept na rumpsteak, ke kterému jako příloha postačí čerstvý salát s pikantním dresinkem.


0.00x
20 min

Ingredience

4 plátkyrumpsteak

podle potřeby

olivový olej

podle chuti

hrubá mořská sůl
čerstvě drcený černý pepř
čerstvé bylinky (tymián, bazalka, estragon, rozmarýn)

Postup přípravy

Hovězí maso omyjeme, osušíme a každý plátek obtočíme provázkem, aby držel tvar. Na rumpsteak budeme potřebovat dobře vyzrálé hovězí maso, ideálně z květové špičky. Na pořádný steak si připravíme plátek vysoký alespoň 3 - 4 cm o hmotnosti cca 300 - 400 g. Dále si připravíme menší svazek čerstvých bylinek (tymián, bazalka, estragon, rozmarýn). Porce masa osolíme hrubou solí a opepříme čerstvě mletým černým pepřem, rozložíme do misky, pokapeme olivovým olejem, navrch přidáme kousky bylinek a necháme 30 minut odležet. Pak steaky pečeme na rozpáleném grilu, z každé strany zhruba 5 - 6 minut. Rumpsteaky s bylinkami necháme před podáváním 3 minuty odpočinout. Jako příloha postačí čerstvý zeleninový salát doplněný o pikantní dresink.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rumpsteak s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena