Rumové suflé

Vynikající dezert, který ovšem musíte podávat ihned po upečení, jinak rychle klesá.


3.0150x
45 min

Postup přípravy

Rozpálíme si troubu na 225 °C a formu na nákypy vymažeme silnou vrstvou másla a vysypeme hrubou moukou. Citron pořádně omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme a z citronu vymačkáme šťávu.

Oddělíme si bílky od žloutků. Sníh ovšem budeme šlehat až těsně před samotným pečením.

Žloutky rozšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do bílé pěny. Přidáme po kapkách rum, citronovou šťávu a nakonec kůru. Vyšlehanou pěnu zchladíme a těsně před použitím znovu rychle našleháme. Teď vyšleháme tuhý sníh a lehce do něj vmícháme krém ze žloutků a přes sítko prosátý solamyl. Mícháme opravdu jemně a lehounce.

Formu naplníme do dvou třetin, dáme do horké trouby a pečeme při střední teplotě v zavřené troubě 25 minut.

Podáváme okamžitě po upečení ještě horké, můžeme polít omáčkami z čerstvého rozmačkaného ovoce.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rumové suflé

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena