Rumové smaženky

Vyzkoušejte tentokrát rumové smaženky, podobné koblížkům. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá.


4.325x
20 min

Postup přípravy

Tvaroh umícháme s vejci, vanilkovým cukrem a rumem na řidší těstíčko. Použijeme nejlépe plnotučný tvaroh ve "vaničce".
Mouku promísíme s práškem do pečiva a postupně ji přisypáváme k tvarohu s vejci a cukrem. Umícháme hustší těsto.

Do hluboké pánve nebo kastrolu nalijeme vyšší vrstvu oleje a rozpálíme ho. Lžící vykrajujeme malé bochánky z těsta, které smažíme z obou stran v rozehřátém oleji. Lžíci namáčíme do mouky, aby se k ní těsto nelepilo. Bochánky smažíme dorůžova. Pak je z oleje vyjmeme a obalíme v moučkovém cukru.

Doporučení: Cukr nasypeme například do plastové dózy. Přidáme do ní usmažené rumové smaženky, dózu uzavřeme víkem a zaklepeme s ní. Obalíme tak v cukru všechny smaženky najednou. Do cukru můžeme přidat i skořici, záleží na naší chuti.

Rumové smaženky jíme teplé, chutnají ale i studené.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rumové smaženky

Zpět na recept