Rumové kytičky

Kytičky z dvojího těsta slepované krémem při pečení i sušení krásně provoní celou kuchyň.


4.414x
0

Ingredience

těsto 1

40 gmáslo
1-2 lžícerum
1 lžícekakao
1 ksžloutek
500 gcukr moučka
60 gmleté ořechy
cukr moučka na vál

těsto

4 ksžloutek
200 gtuk
90 gcukr krupice
400 ghladká mouka
0.5 lžičkycitronová kůra
hladká mouka na vál

na potření

1 balíčekkrém v prášku

Postup přípravy

Rozměklý tuk, cukr, žloutky a citronovou kůru promícháme a postupně zapracováváme mouku. Všechny ingredience důkladně zpracujeme do nelepivého těsta, které necháme 30 minut odpočinout. Pak z těsta vyválíme plát a vykrajujeme kytičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Veškeré ingredience na nepečené těsto (1) dobře propracujeme. Těsto rozválíme na silnější plát a stejnou formičkou vykrajujeme kytičky, kterým vypíchneme středy. Plát musí být dostatečně silný, jinak se usušené kytičky budou lámat! Kytičky skládáme na vál nebo na plech a necháme je při pokojové teplotě do druhého dne oschnout. Nepečené kytičky (podle velikosti formičky asi 35 - 40 ks) slepujeme s upečenými kytičkami krémem. Můžete si připravit i domácí krém, ale já používám kupovaný krém s příchutí vaječného koňaku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rumové kytičky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena