Vaření.czReceptyRožnovské střapačky s uzeným masem

Rožnovské střapačky s uzeným masem

Tradiční české halušky s uzeným a kysaným zelím.


2.9916x
30 min

Ingredience

1-2 stroužkyčesnek
sůl
1-2 kscibule
500 guzené maso
200 gkysané zelí

podle chuti

olej

těstíčko

1 ksvejce
500 gbrambory
hladká mouka

Postup přípravy

Nejprve si uděláme těsto ze syrových nastrouhaných brambor, vajec a mouky. Z těsta přes cedník s velkými oky zavařujeme do vařící vody halušky. Na pánvi si na cibuli orestujeme nakrájené klobásy nebo uzené maso, přidáme halušky a podušené kysané zelí. Rožnovské střapačky s uzeným masem dochutíme solí a jemně česnekem. Rožnovské střapačky s uzeným masem podáváme nejlépe teplé. Podle chuti se dají zjemnit smetanou.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rožnovské střapačky s uzeným masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena