Rozmarýnové kuře se šalotkou

Recept na voňavé medové kuře pečené se šalotkou a karotkou. Pokrm můžeme podávat jako hlavní chod při slavnostních příležitostech.


4.516x
90 min
2×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme bylinkovou směs. Ze dvou větviček rozmarýnu odtrháme lístečky a rozdrtíme v hmoždíři spolu s tymiánem, bazalkou a petrželovou natí. Směs promícháme se 2 - 3 lžícemi oleje a necháme krátce rozležet. Zbývající větvičky rozmarýnu odložíme stranou.

Šalotku oloupeme a necháme vcelku. Očištěnou karotku nakrájíme na větší stejnoměrné kusy. Na potření kuřete smícháme med s citronovou šťávou a olejem.

Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Dutinu břišní osolíme a vytřeme bylinkovou směsí. Celé kuře potřeme olejem a osolíme hrubou solí. Vložíme do trouby, podlijeme malým množstvím vývaru nebo vody a pečeme asi 30 minut při 180 °C. Po této době kuře obložíme šalotkou a mrkví, přidáme větvičky tymiánu a za občasného polévání výpekem pečeme doměkka.

Asi 5 minut před dokončením kuře potíráme medovou směsí a dopečeme dozlatova.

Rozmarýnové kuře s medovou příchutí pečené se šalotkou a kousky karotky servírujeme s rýží nebo novým bramborem.

Recept na pečené kuře se zeleninou krok za krokem

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozmarýnové kuře se šalotkou

Zpět na recept