Vaření.czReceptyRozmarýnové kuře se šalotkou

Rozmarýnové kuře se šalotkou

Recept na voňavé medové kuře pečené se šalotkou a karotkou. Pokrm můžeme podávat jako hlavní chod při slavnostních příležitostech.


4.516x
90 min
2×

Ingredience

250-300 gkarotka
1 ksvětší kuře
250 gcibulka šalotka

podle chuti

sůl
2-3 snítkytymián
5 větvičekrozmarýn
5-6 lístkůbazalka
1 svazečekzelená petrželka

na potření

1 lžícemed
3 lžíceolivový olej
1 lžícecitronová šťáva

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme bylinkovou směs. Ze dvou větviček rozmarýnu odtrháme lístečky a rozdrtíme v hmoždíři spolu s tymiánem, bazalkou a petrželovou natí. Směs promícháme se 2 - 3 lžícemi oleje a necháme krátce rozležet. Zbývající větvičky rozmarýnu odložíme stranou. Šalotku oloupeme a necháme vcelku. Očištěnou karotku nakrájíme na větší stejnoměrné kusy. Na potření kuřete smícháme med s citronovou šťávou a olejem. Kuře očistíme, omyjeme a osušíme. Dutinu břišní osolíme a vytřeme bylinkovou směsí. Celé kuře potřeme olejem a osolíme hrubou solí. Vložíme do trouby, podlijeme malým množstvím vývaru nebo vody a pečeme asi 30 minut při 180 °C. Po této době kuře obložíme šalotkou a mrkví, přidáme větvičky tymiánu a za občasného polévání výpekem pečeme doměkka. Asi 5 minut před dokončením kuře potíráme medovou směsí a dopečeme dozlatova. Rozmarýnové kuře s medovou příchutí pečené se šalotkou a kousky karotky servírujeme s rýží nebo novým bramborem.

Recept na pečené kuře se zeleninou krok za krokem


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozmarýnové kuře se šalotkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena