Rozinkové suky

Kynuté sladké pečivo, které podáváme jako snídani čí svačinu. Nenáročný recept na výbornou sladkost s rozinkami.


4.04x
150 min

Postup přípravy

Nejdříve si uděláme kvásek z trochy mléka, droždí, špetky cukru a lžičky mouky. Do mísy dáme obě prosáté mouky, cukr, máslo, žloutek, vanilinový cukr, špetku soli, kvásek, mléko a nastrouhanou citronovou kůru.

Zaděláme vláčné těsto a podle savosti mouky můžeme přidat ještě trošku mléka. Nakonec přidáme rozinky namočené v rumu. Těsto necháme kynout na teplém místě a během kynutí těsto ještě dvakrát promícháme.

Vykynuté těsto rozdělíme asi na 15 kousků, vyválíme z nich váleček a uvážeme z něj uzel. Suky klademe na plechy, kde uzlíky necháme ještě krátce nakynout, potom je potřeme žloutkem a posypeme mákem.

Suky s rozinkami pečeme asi 10 -15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Rozinkové suky podáváme s kávou nebo čajem ke snídani nebo svačině.
user-icon

autor Pavla


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozinkové suky

Zpět na recept