Rozinková jablka

Recept na jednoduchý moučník, který se připravuje v římském hrnci. Jablka plněná směsí z rozinek, marmelády, ořechů a rumu.


3.1260x
60 min

Postup přípravy

Jablka omyjeme, osušíme. Z jablek odstraníme jadřince, ale jablka nesmíme úplně proříznout. Budeme je totiž plnit.



Rozinky smícháme s marmeládou, ořechy a podle chuti přidáme rum. Touto směsí jablka naplníme.

Naplněná jablka naskládáme do připraveného římského hrnce, přilijeme trochu jablečné šťávy nebo džusu, přiklopíme a pečem přibližně 40 minut. Teplotu zvyšujeme až ke 200 °C.



Jablka podáváme teplá, přelitá čokoládovou polevou a šlehačkou.



Foto:Profimedia.cz
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozinková jablka

Zpět na recept