Rozinková jablka

Recept na jednoduchý moučník, který se připravuje v římském hrnci. Jablka plněná směsí z rozinek, marmelády, ořechů a rumu.


3.1260x
60 min

Postup přípravy

Jablka omyjeme, osušíme. Z jablek odstraníme jadřince, ale jablka nesmíme úplně proříznout. Budeme je totiž plnit.

Rozinky smícháme s marmeládou, ořechy a podle chuti přidáme rum. Touto směsí jablka naplníme.
Naplněná jablka naskládáme do připraveného římského hrnce, přilijeme trochu jablečné šťávy nebo džusu, přiklopíme a pečem přibližně 40 minut. Teplotu zvyšujeme až ke 200 °C.

Jablka podáváme teplá, přelitá čokoládovou polevou a šlehačkou.

Foto:Profimedia.cz
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozinková jablka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena