Rozinková buchta

Buchta s rozinkami a máslovou náplní.


3.02x
45 min

Postup přípravy

Tuk rozehřejeme a necháme vychladnout. Rozinky spaříme horkou vodou a zchladlé pokrájíme nadrobno.

Troubu si předehřejeme na 165 °C.

K vychladlému tuku přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a vše vyšleháme elektrickým šlehačem. Pak vmícháme mouku, kypřící prášek a připravené rozinky. Vzniklé těsto rozetřeme na připravený hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečeme.

Než nám rozinková buchta vychladne, ušleháme nad párou vejce, skořicový cukr a brandy do zhoustnutí. Tuto hmotu vetřeme ke změklému máslu a připravíme hladký krém. Krémem potřeme vychladlý korpus.

Nakonec rozinkovou buchtu polijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozinková buchta

Zpět na recept