Rozinková buchta

Buchta s rozinkami a máslovou náplní.


3.02x
45 min

Ingredience

těsto

2 ksvejce
200 grozinky
200 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
400 gpolohrubá mouka
250 gtuk na pečení
1 balíčekkypřící prášek do pečiva

náplň

4 ksvejce
250 gmáslo
1 lžícebrandy
8 lžiccukr moučka
1 balíčekskořicový cukr

na ozdobu

1-2 balíčkyčokoládová poleva v sáčku

Postup přípravy

Tuk rozehřejeme a necháme vychladnout. Rozinky spaříme horkou vodou a zchladlé pokrájíme nadrobno.

Troubu si předehřejeme na 165 °C.

K vychladlému tuku přidáme cukr, vanilkový cukr, vejce a vše vyšleháme elektrickým šlehačem. Pak vmícháme mouku, kypřící prášek a připravené rozinky. Vzniklé těsto rozetřeme na připravený hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečeme.

Než nám rozinková buchta vychladne, ušleháme nad párou vejce, skořicový cukr a brandy do zhoustnutí. Tuto hmotu vetřeme ke změklému máslu a připravíme hladký krém. Krémem potřeme vychladlý korpus.

Nakonec rozinkovou buchtu polijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rozinková buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena