olej | ||
sůl | ||
máslo | ||
cibule | ||
petržel | ||
0.5 ks | paprika sladká | |
3 lžíce | hladká mouka | |
1 hrnek | kyselá smetana | |
cibulová nať | ||
mrkev (menší) | ||
3 ks | roštěnka | |
celer |
Omyté, osušené a naklepané roštěnky na okraji nařízneme, posolíme, poprášíme moukou, na rozpáleném tuku prudce opečeme a vyjmeme. Do stejné pánve vloříme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme roštěnky, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Zatím nakrájíme zeleninu na nudličky a na másle podusíme. Hotové roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu zahustěnou lžící mouky a mírně povaříme. Roštěnky vložíme zpět do omáčky. Podáváme obložené zeleninou a ozdobené cibulkou. Můžeme použít brambory jako přílohu.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena