Vaření.czReceptyRoštěnky s houbovou nádivkou

Roštěnky s houbovou nádivkou

Hlavní chod nejen pro hosty.


5.01x
90 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme nádivku: Houby namočíme na hodinu do studené vody. Potom vodu z nich slijeme a udusíme je na tuku. Přidáme k nim na kostičky nakrájený brambor a šunku. Směs zahustíme vejci, osolíme a opepříme. Roštěnky naklepeme a osolíme po obou stranách. Nádivku rozdělíme, potřeme jí upravené plátky roštěnek a ty stočíme. Převážeme nití a opečeme po všech stranách na oleji. Opečené závitky zalijeme vývarem (horkou vodou s kouskem masoxu) a dusíme doměkka. Ke konci dušení přidáme smetanu a ještě povaříme. Omáčka se nezahušťuje, ale pokud chcete zahustit, můžete.
user-icon

autor ejmik

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Roštěnky s houbovou nádivkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena