Roštěnky s cibulovými kroužky

Roštěnky na pánvi se smaženými cibulovými kroužky.


4.711x
60 min

Postup přípravy

Oloupané velké cibule nakrájíme asi na 1/2 cm plátky a ty rozložíme na kroužky. Z mouky, vajec, vody a soli si uděláme těstíčko. Můžeme přidat i jemně sekanou petrželku. Kroužky cibule máčíme do těstíčka a postupně je v rozpáleném oleji dozlatova smažíme. Hotové cibulové kroužky dáme na talíř na ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Zvlášť je taky podáváme.

Okraje roštěnek na více místech nakrojíme, po obou stranách lehce naklepeme,o solíme a opepříme. Prudce je v rozehřátém oleji opečeme, každou stranu asi 5 minut. Potom je vyndáme na teplou mísu nebo hned na talíře. Do výpeku přidáme mouku, rajský protlak a vegetu. Po opražení zalijeme vodou a krátce povaříme.

Roštěnky podáváme s chlebem a smaženými kroužky cibule. Podle chuti dáme k roštěnkám hořčici, kečup, tatarku. Roštěnky s cibulovými kroužky jsou dobré i s brambory.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roštěnky s cibulovými kroužky

Zpět na recept